Urban Match


Urban Match is een opgericht uit een samenwerkingsverband tussen ontwikkelaar Michel Tureay en architect Caroline Bijvoet. Deze samenwerking heeft plaatsgevonden in de periode 2014 tot 2017. Aan de basis van Urban Match lag de gedachte dat na 7 jaar crisis de tijd rijp was voor een nieuwe vorm van stedelijke ontwikkeling.

Urban Match

Urban Match richt zich op plaatsen voor ontmoeting in de stedelijke omgeving. Onder plaatsen voor ontmoeting (‘venues’) kan zowel worden verstaan een zorgcafé voor ouderen als een sportgebouw voor de jeugd; zowel een cultureel centrum als een buurtpark of strandboulevard; zowel een gebouw voor religieuze bijeenkomsten als een outlet voor ‘fun-shopping’.

Urban Match stelt zich ten doel om de energie van plek, gebruikers en bebouwing te benutten en te stroomlijnen; verbinden van wat is, om te komen tot wat kan, maar er nog niet kwam.

Michel is een ervaren vastgoed- en gebiedsontwikkelaar (Master City Developer), afkomstig uit de ingenieurs- en advieswereld van bedrijven als Grontmij en Royal Haskoning. Als consultant voor overheden is hij betrokken bij bestuurlijk gevoelige vraagstukken en besluitvormingsprocessen. Caroline heeft sinds 1999 bureau Bijvoet architectuur & stadsontwerp met een grote portefeuille aan gerealiseerde projecten in opdracht van overheid, particulieren, ondernemers en corporaties, zowel op het gebied van stadsontwikkeling als ver-/nieuwbouw en tijdelijke projecten.

Urban Match is opgericht vanuit de overtuiging dat de twee partners met hun eigen werkervaring en hun netwerken in Amsterdam respectievelijk Rotterdam ideale matchmakers voor deze nieuwe manier van stedelijke ontwikkeling: Urban Match.